Historie

 

  • Oprichtingsdatum: 1 oktober 1981
  • Omgevormd tot Hendrickx BVBA: 1 juli 1983
  • Omgevormd tot Hendrickx NV: 20 augustus 1990

De eerste vestiging bevond zich in Sint-Truiden. Reeds van in het begin waren de verkoop, de parametrage en het onderhoud van SHARP kassa's, kasregisters, kassasystemen en afrekensystemen de core-business.

Op 1 januari 1993 werden na de overname van Degeneffe Kantoorinrichtingen, kantoormeubelen aan het gamma toegevoegd. Ongeveer gelijktijdig (juli 1993) namen wij onze nieuwe kantoren in de Industriezone van Herk-de-Stad in gebruik.

In juni 1995 werd een partner aan de kust gezocht. Die zoektocht resulteerde in een nauwe samenwerking met Opsomer BVBA uit Knokke, die tot op de dag van vandaag verder duurt.

Vooral het succes van de kantoormeubelen noodzaakte tot uitbreiding. Daarom werd in 1999 te Herk-de-Stad de capaciteit opgedreven van 1.000 naar 1.800 m2.

2004 is een nieuwe mijlpaal, door een samenwerkingsakkoord met de Zwitserse firma Addi mat. Op die manier wordt de horecalijn van de kassa's, kassasystemen en afrekensystemen uitgebreid met automatiseringen van hoog niveau.

In 2007 tenslotte, werd opnieuw aangeknoopt met het Duitse Vectron AG. De kassalijn van deze fabrikant richt zich naar het hoogste segment van de horecamarkt. Vooral het aanbod van mobiele communicatie betekent een belangrijke meerwaarde voor de Belgische markt.

2012 werd een samenwerking begonnen met een van de grootste Scandinavische bureaumeubelfabrikanten : EFG

2014 werd de afdeling kantoormeubilair overgedragen aan de firma Hendrikx Office en Interior.

2015 staat in het teken van de overgang voor de Horeca naar de "black box" -  (zwarte doos)